Lažni saudijski princ pao zbog slanine

© Foto : PixabaySečenje šunke.
Sečenje šunke. - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Američkog prevaranta, koji se oko 30 godina predstavljao kao saudijski princ, izdala je njegova ljubav prema slanini, piše „Dejli mejl“.
Saudijski prinčevi - Sputnik Srbija
Gde su nestali saudijski prinčevi?

Entoni Žinjak se rodio u Kolumbiji, ali ga je usvojila američka porodica i odrastao je u SAD. Za prevare je bio osuđen 2008. godine, jer je naneo štetu hotelu i nekolicini kompanija u visini od 10 hiljada dolara. Već tada se predstavljao kao princ i varao okolinu.

Tokom procesa je otkriveno da je muškarac manipulisao ljudima od 1991. godine uz pomoć lažnog identiteta. On je već tada imao penthaus u Majamiju i veliki broj raskošnih automobila. U ovom slučaju je odlučeno da bude oslobođen uz kauciju.

Poslednja epizoda koja je dovela do suda desila se u martu 2017. godine. Jedan od zaposlenih kod Žinjaka se povezao sa američkim preduzimačem Džefrijem Saferom. On ga je obavestio da nasledni princ Saudijske Arabije želi da uloži u letovalište saferta 440 miliona dolara.

Amerikanac je poverovao i pozvao princa u goste. Prevarant je došao u najnovijem ferariju sa diplomatskim tablicama (kupljenim na Ibeju). U avgustu je sâm Safer boravio u penthausu Žinjaka. Za vreme tog susreta „princ“ je pokazao lažno pismo banke Dubaija koja garantuje 600 miliona dolara.

Istog meseca oni su se sreli u Aspenu. Tamo je Safer po prvi put osetio da nešto nije u redu. On je primetio da investitor iz muslimanske zemlje jede svinjetinu. Investitor je zatražio od službe bezbednosti da proveri prevaranta i on je odmah bio otkriven.

Nakon žalbe Safera, policija Floride je pokrenula sopstveni istragu. U novembru 2017. godine Žinjak je uhapšen na aerodromu na koji je došao pod lažnim imenom. U njegovom penthausupronađene su vizitkarte sa različitim imenima, lažni diplomatski brojevi, kreditne kartice, hiljade dolara.

Sve vesti
0