Tajland: Počelo spasavanje preostalih dečaka i trenera

© AFP 2023 / LILLIAN SUWANRUMPHAVozilo hitne pomoći odlazi iz oblasti pećine Tham Luang odakle ronioci izvlače 12 dečaka i njihovog trenera zarobljenih u pećini parka Hun Nam Nang Non na Tajlandu
Vozilo hitne pomoći odlazi iz oblasti pećine Tham Luang odakle ronioci izvlače 12 dečaka i njihovog trenera zarobljenih u pećini parka Hun Nam Nang Non na Tajlandu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jutros počela treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na severu Tajlanda.

Zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu. On je dodao da se nada da će današnja akcija spasavanja proteći brže, prenosi Rojters.

© REUTERS / SOE ZEYA TUNSpasavanje dečaka iz pećine, Tajland
Spasavanje dečaka iz pećine, Tajland - Sputnik Srbija
Spasavanje dečaka iz pećine, Tajland

 

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za „24 do 48 sati“.

U jučerašnjoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dečaka rekao je za Si-En-En da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj. Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini.

© REUTERSPočela akcija spasavanja preostalih dečaka i trenera iz pećine na Tajlandu...
Počela akcija spasavanja preostalih dečaka i trenera iz pećine na Tajlandu... - Sputnik Srbija
Počela akcija spasavanja preostalih dečaka i trenera iz pećine na Tajlandu...

Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Nađeni su nakon više dana potrage, u koju su se uključili i najveći specijalci. Kada su nađeni, cela planeta prati njihovo stanje i akciju spasavanja, jer je odmah bilo jasno da će to ići veoma teško, jer se dečaci nalaze u zabačenom delu pećine koja je poput lavirinta, ali poplavljenog vodom.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala