Kremlj ne komentariše ponašanje Vide: Igra je bila poštena

© REUTERS / Carlos BarriaHrvatski fudbaler Domagoj Vida na utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Danske
Hrvatski fudbaler Domagoj Vida na utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Danske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj ne smatra da je situacija oko fudbalera Domagoja Vida pitanje za Kremlj: to nije o politici, već o fudbalu, glavno je što je igra bila poštena, rekao je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Domagoj Vida - Sputnik Srbija
Slava Vidi: Veliki ukrajinski napad na FIFA

„To nije pitanje za nas. Igra je bila poštena i to je glavno. Ovde se sada ne radi o politici, već o fudbalu. Rusija je izgubila od reprezentacije Hrvatske i mi čestitamo našim fudbalerima na odličnoj igri i hrvatskoj reprezentaciji koja je prošla dalje“, rekao je Peskov.

Reprezentacija Hrvatske je u subotu u Sočiju nakon izvođenja jedanaesteraca pobedila reprezentaciju Rusije na utakmici četvrtine finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Kasnije se na internetu pojavio snimak na kome odbrambeni igrač hrvatske reprezentacije Domagoj Vida uzvikuje „Slava Ukrajini“, a član hrvatske delegacije Vukojević dodaje: „Ovo je pobeda za Dinamo i Ukrajinu“. Oba Hrvata su ranije igrala za Dinamo iz Kijeva. Hrvatski fudbalski savez suspendovao je Vukojevića od daljeg rada na Svetskom prvenstvu u Rusiji.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala