Skandal u Beogradu: Skriveni „fantom“ grupi Rusa napravio — pakao

© Foto : Sofija Katulska / Alja Lugova i Sofija Katulska na fotografisanju lokacija za snimanje na Novom Beogradu.
Alja Lugova i Sofija Katulska na fotografisanju lokacija za snimanje na Novom Beogradu. - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Anonimna osoba je na Fejsbuk okačila fotografije filmske ekipe iz Rusije, uz tvrdnju da „fotografišu decu po beogradskim parkovima, da su pedofili i da prave katalog dece za kidnapovanje“. Šokantna vest se munjevito proširila internetom, a ekipu, iako ima sve dozvole za snimanje, uporno prate nepoznati ljudi.

Da vam se život može pretvoriti u pakao zbog širenja neistina na društvenim mrežama govori priča ruske producentkinje Sofije Katulske koja je 6. jula sa ekipom iz Moskve došla u Beograd kako bi snimila spot za jednu muzičku grupu. Kao svaka filmska ekipa produkcije „Bejkhaus“, krenuli su u potragu za lokacijama za snimanje, išli po gradu, gledali i fotografisali objekte, zgrade i drveće.

Posle nekoliko dana, od koleginice, producentkinje iz Beograda koja je saradnik na projektu, Katulska je saznala da je neko na Fejsbuku okačio fotografije njene ekipe, uz tvrdnju da „fotografišu decu po beogradskim parkovima, da su pedofili i da prave katalog dece za kidnapovanje“.

Informacija da su Rusi u Beograd došli skupim kolima u potrazi za žrtvama brzinom munje proširila se na Fejsbuku. Objavu prate fotografije njihovih automobila sa registarskim brojevima i upozorenje roditeljima da paze na decu.

© Foto : Sofija Katulska / Fotografija lokacije za snimanje spota na Novom Beogradu koju je zabeležila ekipa iz Moskve.
Fotografija lokacije za snimanje spota na Novom Beogradu koju je zabeležila ekipa iz Moskve. - Sputnik Srbija
Fotografija lokacije za snimanje spota na Novom Beogradu koju je zabeležila ekipa iz Moskve.

„Sledeći dan sam otišla u policiju, razgovarala sa šefom policije na Novom Beogradu, a on je već bio došao do osobe koja je priču objavila na mrežama. Objasnio mu je ko smo i rekao da nas pusti na miru, da ne radimo ništa loše i da za to što tvrdi nema dokaze. Ali tu objavu na Fejsbuku već je ’kliknulo‘ najmanje 10.000 ljudi, a danas smo u novinama, na prvim stranama“, priča za Sputnjik šokirana Katulska.

Na pitanje Sputnjika da li je podnela krivičnu prijavu protiv čoveka koji je na društvenim mrežama plasirao te informacije, objasnila nam je da joj je u policiji rečeno da time teško može nešto da postigne. Od srpskih kolega uzela je kontakte i planira da angažuje advokata. To što smo lažno optuženi, samo je deo problema, kaže ona.

© Foto : Sofija Katulska / Jedna od lokacija na Novom Beogradu gde ekipa iz Moskve planira da snima. Ni na jednoj od zabeleženih nema dece.
Jedna od lokacija na Novom Beogradu gde ekipa iz Moskve planira da snima. Ni na jednoj od zabeleženih nema dece. - Sputnik Srbija
Jedna od lokacija na Novom Beogradu gde ekipa iz Moskve planira da snima. Ni na jednoj od zabeleženih nema dece.

„Juče su nas čitav dan pratili, najmanje četiri čoveka, četvoricu smo videli. Pratili su nas bukvalno ceo dan, dok smo gledali lokacije snimanja, dok smo večerali, videli smo ih u centru i van grada, na Novom Beogradu i u starom delu grada, stalno su išli za nama“, kaže Katulska, koja ne krije da je zbog ove situacije izuzetno uznemirena. 

Ekipa se već tri dana trudi da uz objave na Fejsbuku okači svoju verziju priče, objašnjenje da je reč o filmskoj ekipi koja je fotografisala isključivo objekte i drveće, ali uzaludno. Za mene je ovo pravi cirkus, nama sve ovo nije trebalo, samo želimo da snimamo i da se vratimo u Moskvu, kaže ona.

„Da prvi put nešto snimam u Beogradu, verovatno bih bila šokirana, ali sad sam šokirana tri puta više, zato što sam ovde već snimala i sve je bilo super. Svi su bili divni i gostoljubivi, sve smo rešavali bez ikakvih problema. Ovo je za mene veliki problem, dovela sam celu ekipu, ja za njih odgovaram, zato mi je sve ovo prilično neprijatno“, kaže producentkinja. 

© Foto : Sofija Katulska / Sofija Katulska na jednom od snimanja za produkciju „Bejkhaus“.
Sofija Katulska na jednom od snimanja za produkciju „Bejkhaus“. - Sputnik Srbija
Sofija Katulska na jednom od snimanja za produkciju „Bejkhaus“.

Dodaje da je snimala u mnogo zemalja i da nikad nije morala da ima dozvolu za fotografisanje tokom odabira lokacija, pa ni u Moskvi. Zato je od policije sada uzela i papir koji to objašnjava, kako ne bi bilo novih nesporazuma. Dozvole za snimanje spota već ima.

„Socijalna odgovornost je jako važna, ali ovo je ipak malo previše“, kaže Katulska i moli čitaoce Sputnjika da na društvenim mrežama podele ovaj tekst i tako ekipu i nju poštede novih neprijatnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala