Sputnjik otkriva nepoznate detalje trovanja u Ejmsberiju

© AP Photo / Victoria Jones/PALondonska policija blizu metro stanice u kojoj je izvršen teroristički napad.
Londonska policija blizu metro stanice u kojoj je izvršen teroristički napad. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krejg Petenden, prijatelj otrovanog bračnog para u britanskom gradu Ejmsberiju, ispričao je Sputnjiku neke detalje tragedije.
Pripadnik policije stoji ispred crkve u Ejmsberiju koji je okružila policija nakon što su dve osobe hospitalizovane posle trovanja supstancom A234 („novičok“) - Sputnik Srbija
Rusija: „Novičok 2“ gađa Svetsko prvenstvo u fudbalu

„Poslednji put sam video nastradale u petak veče u autobusu koji je išao iz Solsberija u Ejmsberi. Ja sam jedan od poslednjih koji ih je video uoči incidenta. Oni su izgledali dobro. Čarli je izgledao malo pripit, ali on je uvek bio pod dejstvom nečega. On je koristio heroin i kokain. Svi simptomi trovanja su se pojavili već u subotu“, rekao je Petenden.

Prema rečima prijatelja nastradalih, prva se otrovala 44-godišnja Sterdžes.

Ona je imala grčenja, iz usta joj je išla pena. Čarli je pokušao da je povrati, uradio joj je reanimaciju i na kraju se sam zarazio. Oboma je išla pena na usta, zenice su im se suzile, tako da se skoro nisu mogle ni videti. Oni su govorili nepovezano. To mi je ispričao prijatelj Sem koji ih je video tog dana“, dodao je sagovornik.

Po mišljenju Petendena, trovanje nije imalo nikakve veze sa narkoticima. On smatra da je izvor zaraze mogao biti pikavac koji je Don uzeo sa zemlje.

„Sigurno su otrovani nervnim agensom. Mislim da bi izvor zaraze moglo biti nešto što je Don uzeo sa ulice — pikavac ili nešto iz kontejnera“, rekao je prijatelj bračnog para.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala