„Ovo nema nigde“: Matija Bećković za Sputnjik o napadu Albanaca na mitropolita Amfilohija

© Sputnik / Aleksandar MilačićMatija Bećković
Matija Bećković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaj grupe Albanaca da spreči mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na veliki praznik juče u Ulcinju, ekskluzivno za Sputnjik je komentarisao akademik Matija Bećković.

„Kad je mitropolit Amfilohije hirotonisan na Cetinju, ja sam mu čestitao i rekao da ako želi da bude svetac, nigde neće naći bolje uslove, ni pogodnije mesto. Ono što se njemu dešava, ne dešava se nijednom jerarhu nijedne crkve na svetu“, rekao nam je Bećković.

Mitropolit Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Albanci sprečili mitropolita Amfilohija da služi liturgiju u Ulcinju (video)

On dodaje da je progon mitropolita Amfilohija Radovića na delu od kada je došao na čelo Srpske Pravoslavne Crkve, da je progon dobio svoju kulminaciju koja takođe traje.

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijem Sulejmanijem, odbornikom Demokratske partije, članice ulcinjske vladajuće koalicije, pokušala je da spreči mitropolita da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja. Policija je intervenisala kako bi mitropolit mogao da se probije do crkve i uđe u Hram, ali ne i da uđe na temelje Hrama gde je bilo predviđeno služenje. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala