Pompeo pozvao Severnu Koreju da prati put Vijetnama

© AP Photo / Susan WalshMajk Pompeo
Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je lidere Severne Koreje da prate put Vijetnama u prevazilaženju neprijateljstava iz prošlosti sa SAD.

Pompeo je pozvao severnokorejskog lidera Kim Džong Una da ponovi „čudo“ ekonomskog rasta Vijetnama time što će unaprediti odnose s SAD.

Centralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Severna Koreja: I dalje verujemo Trampu

Obraćajući se članovima američko-vijetnamske poslovne zajednica u Hanoju, Pompeo je naglasio da SAD ispunjavaju obećanja data bivšim neprijateljima, prenosi AP.

On je dodao da bi iskustvo Vijetnama otkako je ta zemlja normalizovala odnose sa SAD 1995. godine trebalo da bude dokaz za Severnu Koreju da su prosperitet i partnerstvo sa SAD mogući nakon decenija sukoba i nepoverenja.

Pompeo je prethodno rekao, nakon sastanka sa ministrima spoljnih poslova Japana i Južne Koreje u Tokiju, da ako su zahtevi koje su SAD postavile Severnoj Koreji „gangsterski“, onda je i ceo svet takav.

Pjongjang je optužio SAD da su se ponele „gangsterski“ pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Severne Koreje, čime su demantovane tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima, navodi Rojters.

Tanjug

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala