FIFA upozorila Domagoja Vidu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaHrvatski fudbaler Domagoj Vida na utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Rusije
Hrvatski fudbaler Domagoj Vida na utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu protiv Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je zvanično upozorenje hrvatskom reprezentativcu Domagoju Vidi, koji je uzvikivao „Slava Ukrajini“ posle pobede Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Sočiju.

Na snimku se vidi kako Domagoj Vida uzvikuje: „Slava Ukrajini“, a potom bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje: „Pobeda je za Dinamo i Ukrajinu“.

Futbol. ČM-2018. Matč Rossiя - Horvatiя - Sputnik Srbija
Zbog fašističkog pozdrava Domagoj Vida bi mogao doma gledati ostatak prvenstva

Vida i Vukojević igrali su zajedno u ukrajinskom klubu Dinamo iz Kijeva, podseća AP.

„Možemo da potvrdimo da je disciplinski komitet FIFA uputio upozorenje igraču Domagoju Vidi zbog njegovog video-saopštenja posle utakmice između Rusije i Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018“, navela je FIFA.

FIFA je prethodno saopštila da je pokrenula istragu zbog video-snimka, a Hina je prenela da je jedna od mogućih kazni suspenzija hrvatskog reprezentativca na dve utakmice.

Vida je za ruski list „Sport Ekspres“ rekao da je snimak trebalo da bude lična poruka.

„Nema politike u fudbalu. To je šala za moje prijatelje iz Dinama iz Kijeva. Volim Ruse i volim Ukrajince“, poručio je Vida.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Rusiju posle penala 4:3 (2:2) i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala