Vučić: Opet bih navijao za Rusiju

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL/Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Skoplju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, komentarišući utakmicu Rusija—Hrvatska, da svako u Srbiji ima pravo da navija za koga želi, da je on lično navijao za Rusiju, kao što bi i uvek da se sretnu ta dva tima, dodavši da ne vidi razlog zašto bi navijao za protivnike Rusije.
Golmani Akinfejev i Subašić - Sputnik Srbija
Ruska bajka završena — tuga i ponos za kraj, Hrvatska u polufinalu (foto)

„Gledao sam utakmicu, drugo poluvreme i produžetke, navijao sam za Rusiju. Pošto su me neki kritikovali… to je moje pravo. Srbija je demokratsko društvo u kojem svako može da navija za koga želi“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska fabrike Teleoptik.

Kaže da je i pre utakmice rekao da Hrvatska ima bolji tim, ali da ne vidi razlog zbog čega bi navijao za protivnike Rusije.

„Ni ja nisam fasciniran mnogo čime. Nisam oduševljen Tompsonovim pesmama. I hiljadu puta da bude takva utakmica, navijao bih za Rusiju. Pa neka se nerviraju oni koji žele da se dodvore nekima na Zapadu“, kaže Vučić.

Komentarišući kako je RTS prenosio utakmice sa Hrvatskom, jer je bilo kritika, Vučić kaže da je prvi prenos bio dobar, drugi previše navijački i da je posle toga „isključio ton“.

„Neka prenose kako hoće. Nije mi važan ton“, rekao je on.

Hrvatska je pobedila juče Rusiju posle izvođenja jedanaesteraca i plasirala se u polufinale Mundijala, a utakmicu je pratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a kako navode mediji, posle utakmice slavilo se uz Tompsonove pesme.

Vučić kaže da sada ne zna za koga da navija, primetivši da će Engleska izgleda imati više navijača u Srbiji, nego što je ikad mogla da zamisli.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala