Producenti filma o stradanju u Srebrenici traže pare od Srbije

© Flickr / hydRometraSrebrenica, Potočari
Srebrenica, Potočari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Producenti filma o stradanju u Srebrenici iz 1995. godine, koji priprema nagrađivana rediteljka iz BiH Jasmina Žbanić, zatražiće finansijsku pomoć od Srbije.

Oni, navodi Blic, planiraju da ponude Srbiji da uđe u koprodukciju projekta koji se bavi jednom od najbolnijih tema u njenoj skorijoj istoriji, a čiji je jedan od protagonista ratni komandant VRS Ratko Mladić, prvostepeno osuđen u Hagu na doživotnu robiju zbog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Govoreći o pripremi filma o Srebrenici za bosanske medije Žbanićeva (44) je navela da joj je partnerka u tom projektu Demila Talić Gabrijel, koja živi u Australiji i koja je bila producentkinja u njenom prethodnom ostvarenju „Za one koji ne mogu da govore“.

Prema pisanju lista, projektovani budžet za film o Srebrenici, koji prema podacima portala „Skrin dejli“ ima radni naslov „Kvo vadis, Aida“, iznosi oko 4,5 miliona evra.

Neke zemlje su se već, kako se navodi, uključile u rad na filmu, kao što su Nemačka i Švajcarska, a na pomenutom portalu piše da ga je i Norveška podržala.

Glumačka podela još nije obelodanjena, pa ni to ko će igrati Mladića.  

Blic 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala