Čerčesov: Voleli bismo da smo služili otadžbini do finala

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaStanislav Čerčesov
Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Porazom od Hrvatske u četvrtfinalu reprezentacija Rusije je zavšrila svoje učešće na SP. „Vatreni“ su bili bolji posle izvođenja penala 4:3, dok smo pre toga videli 4 gola, po dva na obe strane — po jedan u regulanom delu meča i po jedan u produžecima.
Ogromna zastava Rusije sa natpisom: Rođeni ste da bajku pretvorite u stvarnost zavijorila se na tribini prilikom početka meča. - Sputnik Srbija
Reprezentacija Rusije: Napuštamo Mundijal u suzama, ali s visoko uzdignutom glavom

Posle napornog i teškog meča, selektor reprezentacije Rusije u fudbalu Stanislav Čerčesov izjavio je da je u ovom trenutku nemoguće prognozirati da li će ostati na toj funkciji nakon Svetskog prvenstva u fudbalu. Rusi su na domaćem terenu došli do najboljeg rezultata u istoriji svog učešća na svetskim fudbalskim šampionatima, plasmanom se u četvrtfinale.

„Sada je potrebno da sve pažljivo analiziramo. U timu se događaju promene, ne može se unapred nešto planirati. Od prve sekunde smo znali, kada smo stupili u reprezentaciju, šta želimo. I to smo postigli. I nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti da napravimo još jedan korak napred“, rekao je Čerčesov novinarima nakon meča.

Čerčesov je rekao i da je ruski tim želeo da ide do finala, koje će biti održano 15. jula, a njegov poraz je uporedio s demobilizacijom.

„Ne mogu da kažem da li smo skočili previsoko. Spremali smo se za turnir, izučavali detalje, Kup konfederacija nam je pomogao u tome. Sami ste videli da je posao koji je tim obavio dao rezultate. Osećamo se kao vojnici pozvani u armiju. Danas smo bili demobilisani. Ali želimo još da služimo i da se borimo. Demobilizacija nas je razočarala. Voleli bismo da smo služili otadžbini do 15. jula“, rekao je Čerčesov.

Komentar, kao i tok celog meča kojim je završena ruska fudbalska bajka, možete pročitati na našem sajtu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala