Savetnici Trampa strahuju da će na susretu sa Putinom biti spreman na ustupke

© AP Photo / Jorge SilvaPredsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu
Predsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnici američkog predsednika Donalda Trampa strahuju da će on na sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom biti spreman na ustupke, piše Vašington post pozivajući se na neimenovane izvore.
Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Tramp (arhiva) - Sputnik Srbija
Lavrov: Putin i Tramp će sami odlučiti o čemu će razgovarati

Kako se navodi, savetnici Trampa ga vide kao čoveka koji je spreman da „skrene pogled“ sa pitanja iz prošlosti kako bi sklopio određeni dogovor, što zabrinjava veliki deo američke vlasti, ali i njenih saveznika.

Pored toga, veliku zabrinutost izaziva i politika Trampa prema zemljama-članicama NATO-a, pre svega ako se u obzir uzme to što je već poslao pismo liderima EU uoči predstojećeg samita Alijanse, da je neophodno povećati njihov udeo u budžetu tog vojnog saveza.

Putin i Tramp će se sastati 16. jula u Helsinkiju, što će biti prvi formalni susret dvojice lidera, a da nije na marginama nekog samita. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala