I Kolinda u VIP loži (video)

© AFP 2023 / Amel EmricHrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarević
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kolinda Grabar Kitarović doputovala je u Soči na utakmicu četvrtfinala Svetskog prvenstva Rusija — Hrvatska, koja se igra večeras od 20 sati na stadionu „Fišt“, a jedno od pitanja je i odakle će hrvatska predsednica pratiti meč, iz VIP lože ili sa tribina?
Navijačica se moli za pobedu Rusije - Sputnik Srbija
Poznati ruski astrolog predviđa ishod utakmice Rusija — Hrvatska

Ona je, obučena u „kockasti“ dres, na utakmici osmine finala protiv Danske u Nižnjem Novgorodu svoj tim bodrila zajedno sa navijačima sa tribina, a zatim se nakon pobede spustila u svlačionicu i čestitala igračima.

Razlog zašto je tu utakmicu hrvatska predsednica pratila sa tribina jeste taj što dres-kod u VIP loži ne dozvoljava odeću sa nacionalnim simbolima, a ona je želela da „vatrenima“ pruži podršku kao i svaki drugi navijač.

Međutim, s obzirom da je u Soči otputovala službeno i da će se pre utakmice sastati sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedovom, ovog puta će meč zajedno sa njim pratiti iz VIP lože.

Kolinda Grabar Kitarović i Medvedev razgovaraće o trgovinsko-ekonomskoj i kulturno-humanitarnoj saradnji, a u nastavku večeri će gledati utakmicu.

Ovako se srpski navijači pripremaju za meč Rusija-Hrvatska - Sputnik Srbija
Ovako se srpski navijači pripremaju za meč Rusija—Hrvatska (video)

Hrvatska predsednica je u Soči doputovala čarter-letom sa ostalim navijačima i najavila je da će se i ovoga puta, bez obzira na rezultat, spustiti među igrače u svlačionicu.

Kako prenose mediji, ukupni troškovi njenog puta iznose 5.300 evra, što je, kako je ocenila, duplo manje nego da je išla vladinim avionom.

Hrvatski navijači, koji su doputovali istim avionom, ispričali su ruskim novinarima da su sa predsednicom tokom puta pravili selfije.

Očekuje se da će na utakmicu četvrtfinala Rusija — Hrvatska doći oko 10 hiljada hrvatskih navijača.

Kolinda Grabar Kitarović čestitala je Rusiji na sjajno organizovanom Šampionatu, a takođe je pohvalila i nivo bezbednosnih mera.

Medvedev je utakmicu osmine finala Rusija — Španija pratio iz lože moskovskog stadiona „Lužnjiki“, a zatim se spustio u svlačionicu da bi „zbornoj“ čestitao pobedu. Tada se on našalio i od kabineta zatražio da ga pošalju na utakmicu u Soči.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala