Ruski senator: Napetost u odnosima Rusije i SAD počela da slabi

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPrvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov
Prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Napetost u odnosima Rusije i SAD počela je da slabi, a dokaz za to su i učestali sastanci parlamentaraca dve zemlje, smatra zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov.
Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Donald Tramp (arhiva) - Sputnik Srbija
Lavrov: Putin i Tramp će sami odlučiti o čemu će razgovarati

„Danas je na inicijativu američke strane ponovo održan sastanak u Bundestagu, gde se održava letnja sednica Parlamentarne skupštine OEBS-a. To govori o tome da je napetost u odnosima Rusije i SAD počela da slabi. Dokaz za to je i priprema susreta lidera dveju država u Helsinkiju“, rekao je ruski senator. 

On je podsetio da je prvi sastanak na platformi Parlamentarne skupštine OEBS-a održan prošle godine u Beču i da je bio konstruktivan. Zatim je delegacija američkih parlamentaraca dva puta boravila u Moskvi i posetila Državnu dumu i Savet federacije. 

„Ovo su karike istog lanca. Senatori žele da pomognu svojim predsednicima da nađu konsenzusna rešenja ključnih međunarodnih pitanja. Moramo da razgovaramo i da se dogovaramo, a ne da se sukobljavamo. Pojačana saradnja dveju država utiče na celokupnu svetsku politiku“, rekao je Džabarov.

On je, takođe, rekao da se u Savetu federacije nadaju da će doći do pomaka kada je reč o uzajamnom ukidanju sankcija parlamentarcima Rusije i SAD, jer je to neophodno radi unapređivanja međuparlamentarnog dijaloga. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala