Tramp pred sastanak sa Putinom: Potpuno sam spreman

© Sputnik / Mikhail KlimentyevPredsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin razgovaraju na marginama samita APEK-a u Vijetnamu
Predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin razgovaraju na marginama samita APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp je uoči sastanka sa Vladimirom Putinom izjavio je da očekuje da će „sve biti dobro“ i da „odnosi sa Rusijom nisu loši, već dobri“.

„Sledeće nedelje se sastajem sa predsednikom Putinom i, dozvolite da vam kažem, saradnja sa Rusijom i Kinom i saradnja sa drugim zemljama je dobra stvar. To nije loše. To je dobro“, istakao je Tramp govoreći na mitingu u Montani.

​Štaviše, Tramp je naglasio da ga nerviraju mediji koji stalno pitaju da li je spreman da se suoči sa Putinom.

On je odbacio tvrdnje da će sastanak naneti štetu interesima SAD zbog njegove navodne diplomatske nespremnosti.

„Putin je vrlo spreman. A Tramp, da li će on biti spreman za sastanak? Verujte mi, bićemo u redu“, rekao je Tramp, napadajući svoje kritičare kao „loše ljude“ koji šire „lažne vesti“.

Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Tramp u četiri oka sa Putinom 16. jula

Sastanak u Helsinkiju

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, sastaće se u Helsinkiju 16. jula. Kremlj je ranije saopštio da će na samitu lideri dveju zemalja razmatrati perspektive daljeg razvoja bilateralnih odnosa i aktuelna međunarodna pitanja.

Sastanak u Helsinkiju biće prvi susret Putina i Trampa u punom formatu. Pre godinu dana oni su se sreli u Hamburgu na marginama samita G20, a zatim kratko razgovarali u novembru 2017. na samitu ASEAN-a u Vijetnamu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala