Tajland: Broj poginulih u prevrtanju broda popeo se na 33

© Thailand Royal PolicePosledice nevremena u okolini Puketa
Posledice nevremena u okolini Puketa - Sputnik Srbija
Pratite nas
U prevrtanju broda nedaleko od obala Puketa, život su izgubile 33 osobe, najnoviji je bilans žrtava koji su danas saopštili tajlandski zvaničnici.

Svi poginuli su kineski državljani, rekao je šef kancelarije za krizne situacije na Puketu koji je istakao da je potraga za još 23 nestale osobe obustavljena do subote ujutro, prenela je agencija AP.

Dečaci zarobljeni u pećini u Tajlandu - Sputnik Srbija
Drama tajlandskih dečaka: Trka protiv vode koja se sliva u pećinu

Na brodu je bilo 105 osoba, uključujući 93 turista, 11 članova posade i turističkog vodiča, kada se u četvrtak prevrnuo usled talasa koji su dostizali pet metara visine.

Premijer Tajlanda Prajut Čan Oča izrazio je saučešće porodicama žrtava. On je u saopštenju naveo da će vlada „uložiti sve napore da pronađe nestale i pružiti podršku preživelima u tom tragičnom događaju“.

Kod obala Puketa se juče prevrnuo još jedan brod, a zvaničnici su saopštili da su spasena 42 čoveka koliko ih se na tom brodu nalazilo. Rojters je naveo da je poteškoća imao još jedan brod.

Ostrvski zvaničnici su ranije juče izdali upozorenje na vremenske nepogode, koje će trajati  do utorka, a uključuju obilne kiše i vetrove.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala