Kapetanu Draganu kazna smanjena sa 15 na 13,5 godina

© AP PhotoDragan Vasiljković
Dragan Vasiljković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vrhovni sud Hrvatske je Draganu Vasiljkoviću, Kapetanu Draganu, smanjio kaznu zbog ratnog zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima sa 15 na jedinstvenu pravosnažnu kaznu od 13,5 godina zatvora.

U pravosnažnoj presudi od 12. juna, a koja je danas objavljena na internet stranici Vrhovnog suda, navodi se da je delimično prihvaćena Vasiljkovićeva žalba, prenosi Hina.

Kako se navodi, za prve dve tačke optužnice izrečene su mu kazne od po sedam godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 13 godina i šest meseci.

U ostalim delovima, kako se prenosi, Vrhovni sud potvrdio je prvostepenu presudu koju je splitski Županijski sud objavio 26. septembra prošle godine.

Vasiljković je osuđen zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen optužbe da je naredio ubistvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u februaru 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Kapetan Dragan, koji ima i srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je pre 12 godina u Australiji, gde je živeo pod lažnim imenom i bio trener golfa, a Hrvatskoj je izručen u maju 2015. godine.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala