Predsednik FIFA: Svi smo se zaljubili u Rusiju

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaĐani Infantino
Đani Infantino - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetsko prvenstvo u fudbalu navelo je sve učesnike i goste takmičenja da se zaljube u Rusiju, izjavio je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

On je rekao da se to događa bez obzira na stereotipe. Kada čovek susreće žitelje i navijače i posmatra lepotu Moskve i praznik fudbala koji se ne mogu opisati, ne može da se ne zaljubi u Rusiju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sa legendama svetskog fudbala. Sleva na desno: nemački fudbaler Lotar Mateus, predsednik FIFA Đani Infantino, prvi zamenik premijera Fudbalskog saveza Rusije Nikita Simonjan i meksički fudbaler Horhe Kampos Navarete. - Sputnik Srbija
Putin: Svetsko prvenstvo srušilo predrasude o Rusiji

„Svi smo mi ovde doputovali, proveli neko vreme i videli zemlju koja radi veoma mnogo“, kazao je Infantino na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i legendama svetskog fudbala u Kremlju.

Putin je naveo da desetine hiljada navijača koji su doputovali u Rusiju pomažu da se u zemlji stvori praznična atmosfera.

„I, naravno, oni sami svojim očima vide kako ih srdačno ovde primaju, kako im se raduju žitelji naše zemlje — i ljubitelji sporta, čak i oni kojima nije blizak fudbal — raduju se što je toliko ljudi doputovalo u Rusiju s dobrim namerama“, dodao je ruski predsednik.

Putin je takođe rekao da veruje da će ogromna većina onih koji su posetili Rusiju tokom Mundijala poneti sa sobom dobre uspomene i da će poželeti da je obiđu ponovo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala