Pre glasanja poslanicima Sobranja prećeno: Idete u zatvor

© Wikipedia / TashkoskimZgrada Sobranja u Skoplju
Zgrada Sobranja u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanici vladajuće većine u Makedoniji jutros su dobili pismo u kojem im se preti nemirima i zatvorom ako ponovo glasaju za dogovor sa Grčkom.

Pismo je potpisano od nepoznatog Udruženje za borbu za emancipaciju i prava žena.

Informaciju da je u Sobranje stiglo preteće pismo objavila je nezavisna poslanica izabrana na listi Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Ivana Tufekdžić, koja je ocenila da je to „u najmanju ruku nepristojan pritisak na slobodnu volju poslanika“.

Grčka, pop - Sputnik Srbija
Začkoljica u sporazumu Atine i Skoplja koja može da se obije o glavu Makedoncima

Uz pismo koje je upućeno poslanicima vladajuće koalicije, kako su preneli lokalni mediji, bila je zakačena kolumna jednog od lidera stranke Levica i profesora Pravnog fakulteta u Štipu Dimitra Apasijeva, u kojoj je autor napisao: „Biće nemira, pa izbori i onda idete u zatvor“.

Poslanicima vladajuće koalicije se sugeriše da tekst, koji je već objavljen u medijima, „jasno oslikava odgovornost i posledice“ glasanja ponovnu ratifikaciju Dogovora sa Grčkom.

„Podvlačimo vam da glasanje ’za’ povlači krivičnu odgovornost i da će izazvati nemire u državi, koji će neminovno dovesti do izbora nakon kojih više nećete biti u parlamentu, a vrlo je izvesno da ćete završiti u zatvoru“, navodi se u pretećem pismu poslanicima koje je Tufekdžićeva objavila na Fejsbuku, a preneli i brojni makedonski portali.

Pismo u kojem se preti nemirima i zatvorom nije uticalo na poslanike vladajuće koalicije SDSM i DUI koji su danas, po drugi put, ratifikovali Dogovor sa Grčkom za rešavanje makedonsko-grčkog spora oko imena Makedonija.

Nakon što je predsednik Makedonije Đorđe Ivanov odbio da ga potpiše drugi put je za dogovoru Sobranju glasalo 69 poslanika (od 120), a sednici nisu prisustvovali poslanici opozicionog VMRO-DPMNE koji taj dokument smatraju kapitulantskim.

B 92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala