London bolje da misli o bezbednosti svoje zemlje, a ne o navijačima u Rusiji

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je vlasti Velike Britanije da brinu o svojim građanima u zemlji, a da se ne brinu o britanskim navijačima u Rusiji.
Pripadnici britanske policije u Ejmsberiju - Sputnik Srbija
Britanija: „Novičok“ iz Ejmsberija isti kao onaj kojim su otrovani Skripaljevi

„Bez obzira na svu prljavštinu koja je bacana na našu zemlju pre Svetskog prvenstva, sada treba da se smisle neke bajke — svi sve vide svojim očima. Iako rusofobična kampanja ne jenjava“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, po pitanju pronalaska apsurdnih bajki u prvom planu su britanski mediji. „Ne govorim o (britanskom ministru spoljnih poslova) Borisu Džonsonu i njegovim predviđanjima, poređenjima, epitetima. Takođe se istakla i britanska premijerka (Tereza Mej) — ona je izražavala svoju bojazan za bezbednost engleskih navijača u Rusiji. Bolje bi bilo da je razmišljala o bezbednosti britanskih građana na teritoriji svoje zemlje“, naglasila je Zaharova.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova uverila je da je sa navijačima u Rusiji sve u redu i lično pozvala Mejovu to se uveri u to i poseti Rusiju.

Pripadnik policije stoji ispred crkve u Ejmsberiju koji je okružila policija nakon što su dve osobe hospitalizovane posle trovanja supstancom A234 („novičok“) - Sputnik Srbija
Britanija: Incident u Ejmsberiju nije napad Rusije

Britanska policija je u jutro 4. jula saopštila o „ozbiljnom incidentu“ u Ejmsberiju, u blizini Solsberija, gde su dve osobe „izložene nepoznatoj supstanci“ i hospitalizoven u kritičnom stanju. Načelnik protivterorističke jedinice Skotland jarda, Nil Basu, ranije je izjavio da su muškarac i žena u Ejmsberiju otrovani istom supstancom kao i bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u Solsberiju.

Ejmsberi je udaljen oko 10 kilometara od Solsberija, gde su 4. marta otrovani bivši agent britanske obaveštajne službe Skripalj i njegova ćerka Julija. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“. Moskva to kategorično poriče. Istragu o incidentu trovanja Skripalja vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala