Prvi put: Oglasio se sudija koji je oštetio Srbiju

© Sputnik / Elena Rusko / Uđi u bazu fotografijaNemački sudija Feliks Brih i srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018.
Nemački sudija Feliks Brih i srpski fudbaler Sergej Milinković Savić na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački sudija Feliks Brih, koji je oštetio fudbalsku reprezentaciju Srbije za očigledan penal protiv Švajcarske, izjavio je da je razočaran što je rano otišao sa Mundijala u Rusiji.
Glavni sudija Feliks Brih pokazuje žuti karton fudbaleru Srbije Aleksandru Mitroviću na utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
FIFA oterala Feliksa Briha: Nemac koji je ojadio Srbiju udaljen sa Mundijala

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno sa pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije video penal i povlačenje Fabijena Šara i Stefana Lihštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem.

„Razvoj situacije na Svetskom prvensvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se“, rekao je Brih, a prenosi nemački DFB.

Odluku da Brih, jedan od najcenjenijih sudija današnjice, ode sa Mundijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.

„Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska — Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku“, rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman.

I Predsednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini nemački sudija, prerano završio učešće na Svetskom prvenstvu, podsećajući da je imao uspešnu sezonu u Ligi šampiona.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala