„Tači pozvao na ukidanje crvenih linija za Srbiju“

© Sputnik / Ruslan KrivobokPriština
Priština - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik „Samoopredeljenja“ u kosovskom parlamentu Ismailj Kurteši rekao da je predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da treba ukinuti crvene linije sa Srbijom.

Zbog toga bi trebalo da se pokrene postupak za njegovo razrešenje, smatra Kurteši.

„Nesporno je sve ono što se odluči u kosovskom parlamentu. Razgovori koji se vode su izuzetno štetni. Parlament mora da zaseda i postavi platformu, ograničenja i crvene linije“, kazao je Kurteši za „Debatu plus“ sa Ermalom Pandurinom, na RTV „Dukađini“.

Priština - Sputnik Srbija
Priština se sprema za završnicu, timove sastavili stranci?

On je izneo teške optužbe na Tačijev račun, zatraživši čak i njegovu smenu.

„Predsednik ne može da kaže kako nekad ima crvenih linija, a nekad ne. Samo za izjavu koju je dao da ’treba ukloniti crvene linije prema Srbiji‘, skupština bi trebalo da pokrene proces za njegovo razrešenje“, naglasio je kosovski političar, a prenosi Kossev.

Poslanik „Samoopredeljenja“ rekao je da mnogo toga u dosadašnjim razgovorima sa Srbijom nije trebalo uraditi. Prema njegovim rečima, bilo je puno crvenih linija koje su postavljene u odnosu prema Srbiji, a koje je kosovska delegacija prekršila.

„Prema unutrašnjoj regulativi, Kosovo ne bi trebalo da stupi u pregovore. Kosovo je u te razgovore ušlo kao nezavisna država, ali kosovska delegacija je na njih dovedena kao da je Kosovo pokrajina u Srbiji“, istakao je Kurteši.

Između ostalog, on je kazao da u razgovorima nije pomenut položaj Albanaca koji žive u Srbiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala