Morinjo: Engleska ima zlatnu priliku da uđe u finale

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaKolumbijski fudbaleri Huan Kintero i Vilmar Barios, engleski fudbaler Hari Kejn i Kolumbijac Santjago Arijas na utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu 2018.
Kolumbijski fudbaleri Huan Kintero i Vilmar Barios, engleski fudbaler Hari Kejn i Kolumbijac Santjago Arijas na utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čuveni trener Žoze Morinjo, koji za televiziju RT komentariše Svetsko prvenstvo u fudbalu, izjavio je da reprezentacija Engleske posle pobede nad Kolumbijom nakon izvođenja penala ima „zlatnu priliku“ da uđe u finale Mundijala.

„Sa engleske tačke gledišta, ako je reprezentacija nameravala da pobedi na ovoj utakmici, ako je nameravala da prođe u četvrtfinale, onda je sve u redu, zadatak je ispunjen. Ali ako se pogledaju kvalitet igre i nivo dominacije na terenu, onda nema čemu da se raduje. Međutim, Engleska odavno nije bila u četvrtfinalu, a sada će se sastati sa Švedskom, a potom možda i sa Rusijom ili Hrvatskom. Rekao bih da ona sada ima zlatnu priliku da uđe u finale“, izjavio je Morinjo.

„Pozitivan rezultat meča je to što su se obe reprezentacije i svaki igrač posvetili pobedi. Ovo je patriotski primer za svakog učesnika svetskog prvenstva. Englezi i Kolumbijci su se potpuno davali tokom 120 minuta. Igrači su verovatno iscrpljeni posle dvočasovnog meča sa emocionalne tačke gledišta“, rekao je Morinjo.

Englezi proslavljaju pobedu posle penal serije - Sputnik Srbija
Drama koju rešava Pikford! Englezi skidaju „prokletstvo“ — na penale u četvrtfinale (foto)

On je takođe komentarisao simuliranja povreda fudbalera na Svetskom prvenstvu.

„Za mene je negativna činjenica što ovo nije prva takva utakmica i mislim da neće biti poslednja. Smatram da fudbaleri preteruju sa predstavama koje izvode. Ne govorim samo o fudbalerima Engleske i Kolumbije, već o skoro svima njima“, dodao je on.

„Previše pažnje se posvećuje Nejmaru i njegovim postupcima. Dobro bi bilo da se to događa samo sa njim, ali u svakoj reprezentaciji postoji neko ko se pretvara, svi vrše pritisak na sudije. Svi pokušavaju da izmole kartone, prekršaje, penale. Fudbal zbog toga gubi kvalitet, u skoro svakom meču vidimo nešto slično. Fudbaleri bi trebalo da budu odgovorniji kada igraju na Svetskom prvenstvu pred očima miliona ljudi“, istakao je Morinjo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala