Novo trovanje blizu grada gde je otrovan Skripalj, terorizam?

© AFP 2023 / Justin TALLISBritanska policija
Britanska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici britanske protivterorističke policije istražuju „nepoznatu supstancu“ upotrebljenu u incidentu u blizini Solsberija.
Londonska policija blizu metro stanice u kojoj je izvršen teroristički napad. - Sputnik Srbija
Novo zagonetno trovanje u blizini Solsberija

„Kao što se može očekivati, s obzirom na nedavne događaje u Solsberiju, pripadnici protivterorističkih jedinica rade zajedno sa kolegama iz viltširske policije u vezi sa incidentom u Ejmsberiju“, navodi se u saopštenju policije Londona.

Međutim, policija je istakla da još nije utvrđeno da li je zločin uopšte izvršen.

„Prvobitno se pretpostavljalo da su dva pacijenta obolela nakon upotrebe heroina ili kokaina iz kontaminirane smeše droga. Međutim, sada je u toku dalje ispitivanje kako bi se ustanovila supstanca koja je dovela do toga da se ovi bolesnici razbole. Policija u Viltširu je saopštila da je neće prerano donositi odluke u vezi sa okolnostima incidenta i obaveštavaće javnost što je moguće pre i što je moguće redovnije“, navodi se u saopštenju.

„U ovom trenutku nema nikakvih pokazatelja da je ovaj incident na bilo koji način povezan sa slučajem Skripalj. Nisam još ništa video u ovom incidentu, ali rekao bih da je to preterana reakcija“, izjavio je za Sputnjik izvor u policiji.

Dve osobe nalaze se u kritičnom je stanju posle izlaganja nepoznatoj supstanci u engleskom gradu Ejmsberiju, koji se nalazi na 13 kilometara od Solsberija, gde su ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija navodno bili otrovani nervnim agensom.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala