Đorđević: Više ne vidim razlog da se kaže „ne“

© Tanjug / Dragan KujundžićSelektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Saša Đorđević na konferenciji za medije u Beogradu
Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Saša Đorđević na konferenciji za medije u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević kaže da ne vidi razlog otkazivanja košarkaša za nastup u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i da veruje da će na raspolaganju ima snažan sastav.

Srbija je drugi put poražena od Nemačke, sada u Novom Sadu 88:81, i u drugoj rundi igraće protiv Grčke, Estonije i Izraela.

„Čini mi se da je prvo putovanje u Grčku, pa Estonija ovde… Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže ’ne‘, ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađena, glava će biti odmorna, povrede sanirane… To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi“, rekao je Đorđević posle utakmice u Spensu.

Igrači i stručni štab košarkaške reprezentacije Srbije na aerodromu Nikola Tesla - Sputnik Srbija
Srpski košarkaši odleteli u Istanbul na Evropsko prvenstvo (foto)

On je dodao da je ekipa napravila neobjašnjive greške protiv Nemačke, ali da je dala sve od sebe protiv kvalitetnog tima.

„Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo. Bio sam veoma zadovoljan kako smo igrali ovih 10-12 dana, znate za sve probleme, o njima nismo hteli da pričamo iako su očigledni. Moramo da se fokusiramo na sledeći meč i septembar. Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumemo i delimo, prihvati zlatni poziv za našu reprezentaciju. Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu.“

Pohvalio je igru centara Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, ali i konstatovao da nije bilo dovoljno raspoloženih igrača na spoljnim pozicijama.

„Imali smo utakmicu i mogli u penal završnici da je dovedemo do kraja i to bi nam dosta značilo u kvalifikacijama, ali moraćemo da bez ikakvih kalkulacija idemo u sledeće ’prozore‘“, zaključio je Đorđević i pohvalio novosadsku publiku za podršku.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala