Pravda je spora, ali dostižna: Uhapšen ubica ruskog pilota u Siriji

© AP Photo / Master Sgt. Phil Speck, U.S. Air Force via APAvion 34. američkog bombaškog odreda B-1B Lanser priprema se za poletanje za vreme vazdušnih napada koalicije na Siriju
Avion 34. američkog bombaškog odreda B-1B Lanser priprema se za poletanje za vreme vazdušnih napada koalicije na Siriju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na zahtev Interpola u Tbilisiju je uhapšen državljanin Turske Serkan Kurtuluš — jedan od osumnjičenih po predmetu ubistva pilota Olega Peška u Siriji, piše „Hurijet“.
Lovci su-35 - Sputnik Srbija
Osveta za ruskog heroja: Kako smo jurili američke avione po Siriji

Policija je uhapsila Serkana Kurtuluša 29. juna. Kako je naveo turski list, on se sada nalazi u zatvoru u Rustavi, nedaleko od gruzijske prestonice. On je optužen za formiranje organizovane zločine grupe, pretnje, paljenja i ucene.

List navodi da su turske vlasti već poslale zahtev za ekstradiciju Kurtuluša iz Gruzije u Turskoj.

Prema rečima šefa policijske uprave grada Izmir, Kurtuluš je igrao ključnu ulogu u bandi koja je bila aktivna na zapadu Turske, u Istanbulu, Ankari, Bursi i drugim gradovima na čitavoj teritoriji zemlje.

Bombarder Su-24 kojim je upravljao Oleg Peškov oborila je turska avijacija 24. novembra 2015. godine. Pilot je uspeo da se katapultira iz zapaljene letelice, ali su ga ubili teroristi u Siriji. Ankara je poručila da je ruski avion napadnut jer je povredio vazdušni prostor Turske, ali je Moskva odbacila ove tvrdnje.   

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala