Američki mediji: Kako je Putin postao prvi pobednik Svetskog prvenstva

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaOduševljeni navijači proslavljaju pobedu na Španijom
Oduševljeni navijači proslavljaju pobedu na Španijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin, bez obzira na sve pokušaje mešanja, „pobedio“ je na Svetskom prvenstvu u fudbalu, smatra komentator „Ju-Es-Ej tudej“ Martin Rodžers.
Stadion u Rostovu na Donu pred početak utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu između reprezentacija Brazila i Švajcarske. - Sputnik Srbija
Američki mediji: Svetsko prvenstvo u fudbalu jedno od najinteresantnijih

Po mišljenju autora članka, bez obzira na to što se Putinove metode, politika i mišljenje nisu promenili, za ruskog lidera je situacija sve bolja i sada je nebitno šta će biti dalje.

Rodžers smatra da je Svetsko prvenstvo u fudbalu nateralo sve da zaborave zamerke međunarodne zajednice prema Moskvi i omogućilo Putinu da ugosti predsednike i premijere drugih država.

Zahvaljujući prazniku fudbala, Rusija je postala privlačna za turiste, piše Rodžers. Stotine hiljada gostiju je dočekalo sunce, veličanstvenost Moskve i prijateljski raspoloženi Rusi, što se nije očekivalo. Mnogi su naglasili i da je bezbedna situacija u Rusiji. Sve je to nateralo mnoge navijače da Svetsko prvenstvo smatraju jednim od najboljih u poslednje vreme.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala