Volgogradski gardisti pomogli zalutalom japanskom navijaču

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNavijač Japana pre utakmice Japan-Senegal na Svetskom prvenstvu u fudbalu
Navijač Japana pre utakmice Japan-Senegal na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Rosgvardije u Volgogradu pomogli su izgubljenom navijaču iz Japana, saopštila je služba za medije Rosgvardije.
Igrači Japana slave prolaz u osminu finala - Sputnik Srbija
Japan 0 — 1 Poljska: Fer-plej zlata vredan: Japan i pored poraza ide u osminu finala (foto)

U saopštenju se navodi da je Japanac stigao u Volgograd da bi podržao svoju reprezentaciju na utakmici koja je 28. juna odigrana na stadionu „Volgograd arena“. Nakon dolaska na železničku stanicu „Volgograd 1“, navijač je odlučio da se prošeta do iznajmljenog stana uz pomoć navigatora. Na kraju je, nakon što je prešao tri kilometra sa teškim koferom, navijač shvatio da se izgubio.

„Pripadnici Rosgvardije, koji su patrolirali ulicama, primetili su zbunjenog turistu. Zastavnik Ruslan Čurikov i narednik Artjom Koverčenko prišli su građaninu Japana, ponudili pomoć i, nakon što su odredili adresu, odveli ga do odredišta“, ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da je navijač japanske reprezentacije bio veoma zadovoljan i zahvalio je volgogradskim gardistima za pomoć. 

Svetsko prvenstvo održava se u 11 gradova Rusije od 14. juna do 15. jula.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Japana i Poljske odigrana je u Volgogradu i završena sa 1:0 u korist Poljaka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala