Moskva: Rano govoriti o otopljavanju odnosa između Rusije i SAD

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj smatra da je preuranjeno govoriti o otopljavanju odnosa između Rusije i SAD, ali pozdravlja intenziviranje kontakata i zalaže se za revidiranje „iritanasa“ u odnosima dveju zemalja, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Rukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Šta mogu, a šta ne mogu da dogovore Putin i Tramp

„Hajde da ne žurimo i ne pričamo o otopljavanju. Svakako je ohrabrujuće da se kontakti zaista intenziviraju, ali je prerano govoriti o otopljavanju“, odgovorio je Peskov na pitanje da li predsednik planira da se sastane sa grupom američkih senatora koji su u poseti Rusiji zbog otopljavanja odnosa između zemalja.

„Za sada još uvek moramo da razgovaramo i da revidiramo one razlike i iritanse koji postoje u našim bilateralnim odnosima“, dodao je on.

Ranije je saopšteno da će američka delegacija posetiti Moskvu i Sankt Peterburg od 30. juna do 5. jula i da će se sastati sa ruskim zvaničnicima. Delegaciju oba doma Kongresa predvodi republikanski senator Ričard Šelbi. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala