Meksikanac na Mundijalu u invalidskim kolicima kako bi dokazao da je sve moguće

© Sputnik / Víctor TernovskyPodrška meksičkoj reprezentaciji
Podrška meksičkoj reprezentaciji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Karlos Osorio iz meksičkog grada Puebla nepokretan je i kreće se u invalidskim kolicima. Pa ipak, to mu nije smetalo da pređe deset hiljada kilometara od Meksika do Rusije sa ženom i jednim od svoje troje dece.
Novinari u pres-centru u Kalininjgradu na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija
Sportski novinari zadovoljni uslovima na Mundijalu

„Došli smo da podržimo ekipu Meksika“, rekao je Osorio u intervjuu za Sputnjik.

Naš sagovornik toliko voli reprezentaciju svoje zemlje da je do sada prisustvovao svim mečevima koje je Meksiko igrao tokom šampionata sveta. Bez obzira na invalidska kolica, sa porodicom je bio svedok pobede Meksikanaca nad nemačkom reprezentacijom  u Moskvi, trijumfa nad Južnom Korejom u Rostovu i poraza od Šveđana u Jekaterinburgu. Naravno, on bodri svoju ekipu i u Samari u meču protiv Brazila.

Osorio kaže da u Rusiji ipak još dosta treba uraditi kako bi se olakšao život ljudima u invalidskim kolicima. Međutim, kako ističe naš sagovornik, infrastrukturne nedostatke uvek su do sada kompenzovali ljudi.

„Dobri ljudi, Rusi pomagali su mi tamo gde nema rampe ili lifta i nosili moja invalidska kolica. To je glavni razlog zašto smo se moja porodica i ja zaljubili u ovu zemlju. Veoma se razlikuje ono što vidimo ovde od onoga kako Rusiju prikazuju u svetu“, ne krije oduševljenje Osorio i dodaje da je su svi ruski gradovi koje su posetili na „svetskom nivou“.

Naš sagovornik i njegova porodica su oduševljeni ruskom kulturom, toplim dočekom, podrškom i dobrotom koju su pokazali Rusi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala