Dodik: Ne postoje bosanski, hrvatski, srbijanski Srbi — svi su jedno

Pratite nas
Na Mrakovici je danas obeleženo 76 godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša, u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore, prenosi RTRS.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović.

Navodi se da je Dodik rekao da je narod Kozare podnosio stradanje koje je organizovano s ciljem njegovog nestanka.

Zastava Evropske unije ispred zgrade Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija
U RS 30,3 odsto građana za ulazak u EU, a u Federaciji 70,6 odsto

„Ovde je u pitanju istinska priča o ustaškom ubijanju Srba. Ubijana su deca. Stradanje Srba je bilo istinski projekat Nezavisne države Hrvatske (NDH), plan koji je realizovan već sa Pagom i Jadovnom“, rekao je Dodik i dodao da su Srbi žrtve Hrvata i Muslimana koji su podržali NDH.

Dodik je naveo da su Srbi jedini imali državu i da su dali slobodu drugima stvaranjem Jugoslavije.

„Obe Jugoslavije bile su velike srpske političke i nacionalne zablude. Svesni stradanja, moramo da sprečimo nova, jer Srbi ne mogu da žive bez slobode“, rekao je Dodik.

On je kazao da ne postoje bosanski, hrvatski ili srbijanski Srbi, kako to neki pokušavaju predstaviti, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod.

„Nama slobodu niko neće dati, zato je moramo braniti i čuvati. Srbi su uvek delili slobodu sa drugima i ona je uvek vezana za državu. Uvek smo, braneći državu, branili slobodu. Danas sam ponosan na Republiku Srpsku“, poručio je Dodik.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala