Šut-karta za Maradonu: FIFA preko ovoga ne prelazi

© REUTERS / Sergio PerezMaradona zahvaljuje bogu posle poslednjeg sudijskog zvižduka
Maradona zahvaljuje bogu posle poslednjeg sudijskog zvižduka - Sputnik Srbija
Pratite nas
FIFA više neće sarađivati sa legendom argentinskog fudbala Dijegom Maradonom zbog njegovog ponašanja na Svetskom prvenstvu u Rusiji, piše „Dijario koreo“. Nekoliko godina Maradona je bio zvanični ambasador organizacije.

Reprezentacija Argentine je prošlog utorka u Sankt Peterburgu pobedila Nigeriju sa 2:1 u poslednjoj utakmici grupne faze i obezbedila ulazak u osminu finala u kojem je danas izgubila od Francuske. Maradona, koji je meč posmatrao iz VIP lože stadiona na Krestovkom ostrvu, imao je burne i nasilne reakcije na ono što se dešavalo na terenu. Argentinci, kojima je bila potrebna samo pobeda, dali su pobednički gol u 86. minutu. Ovo je prouzrokovalo živopisne emocije Svetskog šampiona iz 1986. godine koji je sebi dozvolio gestove uvredljive prirode, koje su mogle da se vide čak i u televizijskom prenosu.

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaMaradona prati meč sa Hrvatskom i zdušno navija za svoju reprezentaciju
Maradona prati meč sa Hrvatskom i zdušno navija za svoju reprezentaciju - Sputnik Srbija
Maradona prati meč sa Hrvatskom i zdušno navija za svoju reprezentaciju

Pored toga, po završetku utakmice pojavio se video na kojem Maradona sa teškoćom napušta VIP ložu. Kasnije je otkriveno da je bivši fudbaler imao dekompresiju vrata i da su mu doktori preporučili da napusti meč, ali on to nije učinio.

Prethodno se pojavila informacija da Maradona od FIFA svakodnevno dobija 10.000 funti za obavljanje svojih dužnosti tokom organizacije Svetskog prvenstva u Rusiji. I sve kao dodatak na to da se poznatom bivšem napadaču reprezentacije Argentine plaćaju putovanja, smeštaj i drugi troškovi.

Kako piše peruanski list, prekid saradnje podrazumeva i prekid plaćanja svih Maradoninih troškova od strane FIFA. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala