Pašinjan: Jermenija zainteresovana za dinamičan razvoj odnosa s Rusijom

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaNovoizabrani premijer Jermenije Nikol Pašinjan
Novoizabrani premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jerevan je zainteresovan za dinamičan razvoj odnosa s Moskvom, izjavio je u petak premijer Jermenije Nikol Pašinjan na sastanku s ministrom kulture Rusije Vladimirom Medinskim.
Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pašinjan: Rusija ostaje strateški saveznik Jermenije

„Zainteresovani smo za bliske odnose s Rusijom, koji se razvijaju dinamično. Naš cilj jeste dalje produbljivanje bilateralnih veza, kako bi naši odnosi bili čvršći nego ikada pre“, rekao je jermenski premijer. 

On je naveo da je se ove godine izvoz iz Jermenije u Rusiju razvija veoma dinamično i dodao da se nada da ovaj tempo neće biti samo održan nego i da će porasti.

Medinski, koji je na čelu delegacije Rusije na sedmom Jermensko-ruskom međuregionalnom forumu u Jerevanu, rekao je da se nada da će taj događaj dati novi impuls bilateralnoj saradnji u ekonomskoj, kulturnoj, humanitarnoj i drugim oblastima. 

On je predložio da se razmotri mogućnost stvaranja saveza usmerenog na podsticanje poslovnih veza u okviru raznih oblasti i regiona dveju zemalja, što će doprineti širenju trgovinsko-ekonomskih veza i realizaciji novih zajedničkih programa. On je posebno istakao važnost saradnje u okviru informacionih tehnologija i filmske industrije. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala