Ruski milijarder osnovao svemirsku državu

CC0 / Pixabay / Rat u svemiru - ilustracija
Rat u svemiru - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Formirana je nova svemirska država pod nazivom Asgardija, njen prvi lider je ruski naučnik i milijarder Igor Ašurbejli, piše magazin „Njuzvik“. On je na svečanoj ceremoniji koja je održana u Beču zvanično osnovao novu državu.
Raketa nosač „Sojuz – 2.1B“ sa vojnim satelitom lansirana je sa kosmodroma Pleseck. - Sputnik Srbija
Ruski vojni satelit vinuo se u svemir

„Formirali smo sve grane nacije. Mogu da saopštim da se rodila Asgardija“, rekao je milijarder.

Bez obzira na to što Asgardija nema nikakve teritorije na Zemlji, ona ima već skoro 200.000 građana, koji su se pridružili državi preko interneta, i ambiciozne planove o izgradnji naselja u niskoj orbiti Zemlje i na Mesecu.

Asgardija ima sve što je potrebno za formiranje države: ustav, zastavu, himnu i izabrane predstavnike, a uz to zemlja radi na korišćenju nove kriptovalute „solar“ za izgradnju svoje ekonomije. Što se tiče veze sa Zemljom, Ašurbejli je izjavio da oni imaju plan da izgrade nezavisnu državu.

„Asgardija će napraviti infrastrukturu koja neće zavisiti od kopnenog sistema. Asgardijanci će imati prenosne uređaje sa integrisanim pasošima, kreditne kartice i tradicionalne smartfone.“

Neki od altruističkih planova Ašurbejlija uključuju obezbeđenje globalnog interneta i pristup asgardijanskim tehnologijama, kao i formiranje flote za zaštitu Zemlje od asteroida. Na kraju, lider kosmičke države ne vidi Asgardiju toliko kao državu, koliko kao korak na putu razvoja čovečanstva.

„Svemir je beskonačan i istraživanja svemira će dati čoveku mogućnost da postane besmrtan“, izjavio je milijarder.

Svoje ime država je dobila u čast nebeskog grada Asgarda iz skandinavske mitologije u kojem žive bogovi. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala