Tramp saopštio kada će se sastati s Putinom

© AP Photo / Hau DinhPutin i Tramp na samitu APEK-a
Putin i Tramp na samitu APEK-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će se sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom najverovantije tokom posete Evropi, saopštila je agencija Rojters.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i pomoćnik predsednik SAD za pitanja nacionalne bezbednosti Džon Bolton. - Sputnik Srbija
Putin: Još ima nade za Ameriku i Rusiju

Američki lider je dodao da bi sastanak s Putinom mogao biti održan nakon samita NATO-a koji se 11. i 12. jula održava u Briselu i da je moguće da će biti održan u Helsinkiju. 

Tramp je naveo da namerava da s ruskim predsednikom razgovara o Siriji i Ukrajini.

„Mislim da ćemo razgovarati o Siriji, mislim da ćemo razgovarati o Ukrajini, mislim da ćemo govoriti o mnogim drugim pitanjima“, rekao je Tramp novinarima.

Ranije je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov saopštio da se pitanje o sastanku Putina i Trampa odavno razmatra, preko zatvorenih kanala, ali da je već postignut dogovor o vremenu i mestu održavanja samita i da će to biti objavljeno u četvrtak.

U sredu je ruski predsednik nakon sastanka s Trampovim pomoćnikom za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom u Moskvi preneo pozdrav američkom predsedniku i rekao da mu je taj sastanak važan i da će se pripremati za njega. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala