Istraga saopštila uzrok pada aviona An-148

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije pretražuju mesto pada aviona An-148 u Podmoskovlju
Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije Rusije pretražuju mesto pada aviona An-148 u Podmoskovlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istražna komisija je saopštila konačni uzrok pada aviona An-148 u Ramenskom okrugu Podmoskovlja.
Pad aviona An-148 - Sputnik Srbija
Uspaničio se i usmerio avion naniže: Objavljene poslednje reči pilota aviona An-148

Kako su pokazale crne kutije iz aviona, piloti nisu uključili grejanje senzora za brzinu, što je dovelo do njihovog zaleđivanja tokom uspinjanja. Zbog toga je komandant vazduhoplova Valerij Gubanov primio pogrešne informacije o padu brzine i počeo da ubrzava, što je premašilo dozvoljeni ugao nagiba. 

„Avion je izgubio kontrolu. Na taj način potvrđena je osnovna verzija rušenja — pogrešna dejstva posade“, precizira se u saopštenju objavljenom na sajtu Istražne komisije.

Istražna komisija takođe je navela da je sprovela procenu kvalifikacije pilota. U tu svrhu istražitelji su ispitali stručnjake iz oblasti avijacije, kao i nastavnike obrazovnih ustanova koje su završili članovi posade.

Ranije je Međudržavni vazduhoplovni komitet već saopštio da su uzrok katastrofe mogli da budu pogrešni postupci posade.

Avion na liniji An-148 „Saratovskih avio-linija“, koji je leteo iz Moskve za Orsk, srušio se 11. februara u Ramenskom okrugu Podmoskovlja. U avionu je bilo 65 putnika i šest članova posade i svi su u ovoj nesreći poginuli.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala