Ko gubi ima pravo da se ljuti: Saudijski mediji pronašli doping u ruskoj reprezentaciji

© REUTERS / Darren StaplesSalman el Faradž postiže prvi gol za Saudijsku Arabiju na ovom prvenstvu iz penala
Salman el Faradž postiže prvi gol za Saudijsku Arabiju na ovom prvenstvu iz penala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije obratilo je pažnju na neistinite informacije koje su se pojavile u saudijskom internet.magazinu "Sada" da su, navodno, ruski fudbaleri koristili stimulativna sredstva tokom meča sa reprezentacijom Saudijske Arabije tokom prve utakmice svetskog prvenstva.
Golman Saudijske Arabije Abdulah el Majuf - Sputnik Srbija
Saudijska Arabija: Golman, napadač i bek biće kažnjeni

„Blaćenju ruskih sportista koji se bez dokaza optužuju za korišćenje stimulativnih sredstava pridružili su se i saudijski mediji. Nadamo se da će čitanje neistinitog članka u magazina ‘Sada’ izazvati drugačija osećanja kod saudijskih navijača od onih koja očekuju njegovi naručioci“, navodi se u saopštenju diplomatskog resora.

U članku „Sada“ od 19. juna se tvrdi da je ruska reprezentacija pobedila Saudijsku Arabiju samo zahvaljujući korišćenju zabranjenih supstanci, da su ruske specijalne službe umešane u sofisticiranom skrivanju upotrebe dopinga i da „FIFA sada ne može ništa da dokaže“.

„Međunarodna fudbalska federacija ne našavši dovoljno dokaza zatvorila je slučaj dopinga protiv svih fudbalera proširenog sastava reprezentacije Rusije… Rezultati istrage su saopšteni Svetskoj antidoping agenciji koja se složila sa odlukom da se zatvori slučaj", podsetio je MIP.

Reprezentacija Rusije je pobedila saudijsku arabiju u prvom meču Svetskog prvenstva sa 5:0.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala