Dodik poručio britanskim obaveštajcima: Nećete uspeti

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski obaveštajci ne dolaze u BiH radi fer i poštenih izbora, nego s namerom da ojačaju centralizaciju BiH i da kreiraju izbore koji bi omogućili strukturu za realizaciju tog cilja, ali je poručio da im to neće uspeti.
Dodik: Britanci prisluškuju i Vučića i mene

„Naravno, verujem da to neće uspeti“, rekao je Dodik, a prenose banjalučki mediji.

On je ocenio da malo ko veruje da bi dolazak specijalaca doprineo fer i poštenim izborima u BiH.

Na pitanje novinara da li je pozvao ambasadora Velike Britanije u BiH Edvarda Fergusona na razgovor o dolasku britanskih obaveštajaca u BiH, Dodik je rekao da nije, jer se, kaže, Ferguson drznuo da javno objašnjava situaciju.

Navodi se da je Dodik poručio da je Ferguson pokušao da sakrije nameru Britanaca.

„Poznato je da je Vlada Velike Britanije pre godinu dana odobrila osam-devet miliona funti za programe kojima bi trebalo da bude sprečen navodni maligni uticaj Rusije na Balkanu“, kazao je Dodik.

„Nisu to vojnici nego specijalisti“ — Dodik otkriva koliko Britanaca je stiglo u Banjaluku

Glavni direktor za politička pitanja britanskog Ministarstva spoljnih poslova Ričard Mur izjavio je prethodno da se Velika Britanija „upliće“ u BiH i RS tako što pruža podršku, a ne na način na koji to pojedini političari tumače.

Mur je u intervjuu za „Kliks.ba“ naglasio da sve što Britanija radi, ima za cilj da pruži podršku stabilnoj i prosperitetnoj RS, koja je deo stabilne i prosperitetne BiH.

On je, kako prenosi sarajevski portal, tvrdnje lidera RS Milorada Dodika o britanskim špijunima u BiH koji žele da destabilizuju RS, nazvao besmislenim.

„Dodatnih 40 vojnika su samo vojnici i njihov je posao da nadgledaju bezbednosnu situaciju. Vesti koje kažu da su oni špijuni koji obavljaju prikrivene operacije u stilu Džejms Bonda, jednostavno su besmislene“, rekao je Mur nakon jučerašnje posete BiH i susreta s nekoliko zvaničnika BiH u Sarajevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala