FIFA kaznila fudbalske asocijacije Argentine i Hrvatske

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaStadion pred početak utakmice između Argentine i Hrvatske u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u fudbalu
Stadion pred početak utakmice između Argentine i Hrvatske u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija kaznila je Fudbalski savez Argentine i Hrvatski nogometni savez zbog nereda u kojima su učestvovali navijači obe reprezentacije tokom utakmice grupne faze Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine u Rusiji, navodi se u saopštenju za medije pres-službe FIFA.
Navijači Hrvatske i Argentine pred meč - Sputnik Srbija
Argentinski navijači tukli Hrvata na stadionu

Susret grupe D između reprezentacija Argentine i Hrvatske održan je 21. juna u Nižnjem Novgorodu i završio se rezultatom 3:0 u korist Hrvata. Nakon utakmice u medijima i na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem nekoliko navijača reprezentacije Argentine tuče navijača hrvatske reprezentacije.

U saopštenju se ističe da je argentinska strana kažnjena sa 105.000 švajcarskih franaka i da je dobila upozorenje od FIFA koja je okrivila navijače Argentine ne samo za tuču, već i za bacanje stranih predmeta i skandiranje uvredljivih i homofobičnih pesama. Osim toga, argentinski savez je sankcionisan i zbog odbijanja igrača da daju kratki intervju nakon utakmice.

Hrvatska strana kažnjena je sa 13.000 švajcarskih franaka zbog učešća navijača u tučama i za bacanje stranih predmeta.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala