Australijski golman doveo mnogobrojnu porodicu na Mundijal

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaGolman reprezentacije Australije Metju Rajan na utakmici Danska-Australija na Svetskom prvenstvu u fudbalu
Golman reprezentacije Australije Metju Rajan na utakmici Danska-Australija na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Golmana australijske fudbalske reprezentacije Metjua Rajana na Svetskom prvenstvu u fudbalu podržalo je 27 rođaka koji su došli na turnir u Rusiju.
Navijači Islanda ispred Nive - Sputnik Srbija
Islandski navijači u „nivi“ došli u Rostov (foto)

Reprezentacija Australije odigrala je dve utakmice na Svetskom prvenstvu — protiv Francuske (1:2) i Danske (1:1). Rajan je igrao u obe utakmice. Golman je na konferenciji za medije istakao da mu je veoma pomogla podrška velike porodice, uključujući 27 rođaka koji su došli u Rusiju i sada su u Sočiju, gde će Australijanci u utorak igrati protiv reprezentacije Perua.

„To je uticaj koji porodica ima na mene. Oni su svedoci iskušenja kroz koje sam prošao, a sada mi je drago što ja mogu da pomažem njima. Imao sam sreće i dobro je što će svi imati lepe uspomene“, rekao je Rajan. „Polovina ih je ostala kod kuće, a druga polovina je došla, iako je to prilična suma za moj račun u banci“, našalio se fudbaler.

Reprezentacija Australije se sa jednim poenom nalazi na trećem mestu u grupi C, ali ima šanse da prestigne Dansku u borbi za drugo mesto i uđe u plej-of. Zbog toga je potrebno da Australijanci obavezno pobede Peruance i računaju na poraz Danaca od reprezentaciji Francuske. 

„Uveren sam da nakon utakmice protiv Perua naš avion neće odleteti iz Rusije i da će moji rođaci takođe ovde ostati“, zaključio je Rajan. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala