Sportski novinar o putovanju po Rusiji: U Britaniji ovog nema

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPutnici u vozu
Putnici u vozu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski novinar Rori Smit koji je došao u Rusiju na Svetsko prvenstvo u fudbalu objavio je na Tviteru svoje utiske o putovanju vozom iz Jekaterinburga u Samaru.

„Ovo je moj dom u narednih 24 sata. Ispostavilo se da je to voz za Anape, odmarališta na Crnom moru, tako da je atmosfera ovde kao u avionu iz Mančestera za Fuerteventuru (jedno od ostrva Kanarskog arhipelaga)“, napisao je Smit.

​Novinar je delio kupe sa majkom i ćerkom koje su putovale u Anapu na letnje praznike.

„Ćerka Veronika voli dinosauruse i mnogo je simpatična“, primetio je Smit.

Osim toga, njegovi saputnici bili su i grupa dece sa kojima je novinar uspeo da uspostavi zajednički jezik. „Proveli smo oko četiri sata ponavljajući jedni drugima: ’Zdravo, prijatelju‘“, ispričao je on.

Smit je priznao da ga je najviše iznenadila ruska tradicija nošenja hrane sa sobom na put. On se požalio što nije kupio ništa osim vafla, ali ga je spasila saputnica.

​„Mama mi je pružila činiju sa krastavcima, paradajzom, kobasicom i hlebom i stavila do znanja da moram ovo da pojedem. Zatim je izvadila krofnu i dala mi je“, rekao je novinar.

Osim toga, saputnica je stranom gostu dala kolač, a nakon Smitovog pokušaja da odbije, jednostavno mu je stavila paket u ranac.

„Ne želim da pišem u duhu ’ovo vam mediji neće reći o Rusiji‘, ali mislim da mi se to nikada nije desilo u Velikoj Britaniji. Hvala vam, dobra ženo“, zaključio je on.

U Jekaterinburgu je 21. juna održana utakmica između reprezentacija Francuske i Perua, a u Samari će se 25. juna sastati reprezentacije Rusije i Urugvaja.

Svetsko prvenstvo u fudbalu održava se u Rusiji od 14. juna do 15. juna u jedanaest gradova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala