Japanska princeza u Jekaterinburgu otvorila pokazne vežbe u streljaštvu

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaPrinceza Japana Hisako Takamado na pokaznim vežbama iz kjudoa u Jekaterinburgu
Princeza Japana Hisako Takamado na pokaznim vežbama iz kjudoa u Jekaterinburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Princeza Japana Hisako Takamado otvorila je u Jekaterinburgu pokazne vežbe iz tradicionalnog japanskog luka koje su organizovali majstori Japanske federacije u kjudou.
Japanska prinzeca Takamado izlazi iz muzeja u Saransku - Sputnik Srbija
Japanska princeza bodri svoju reprezentaciju na Mundijalu

„Veoma mi je drago što sam danas u Jekaterinburgu prisustvovala rusko-japanskom događaj u kjudou. Vidim mnogo poznatih lica koje sam već sretala na kjudo seminarima u Japanu, što mi je veoma drago. Danas se ovde nalaze studenti sa Univerziteta Sajtama u Japanu i drago mi je što su oni mogli da se druže sa svojim prijateljima iz Rusije“, rekla je princeza Takamado u pozdravnom govoru učesnicima i gostima seminara.

Članica japanske carske porodice dodala je da se nada daljoj međunarodnoj razmeni koja će nastaviti svoj razvoj i češće se dešavati.  

Pre početka događaja, japanska princeza uručila je poseban poklon — luk i strelu iz Japana ministru za fizičku kulturu i sport Sverdlovske oblasti Leonidu Rapoportu i predsedniku rusko-japanskog društva Vadimu Zanjinu.

Aktuelna poseta jednog člana japanske carske porodice Rusiji je prva za više od 100 godina. Poslednji put su članovi japanske carske porodice posetili Rusiju 1916. godine tokom Prvog svetskog rata. Princeza je počasni predsednik Japanske fudbalske asocijacije. Ona je već bila u Saransku gde je pratila utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. između reprezentacija Japana i Kolumbije. Japan je pobedio sa 2: 1. Princeza je 19. juna obišla znamenitosti Kazanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala