„Švajcarski Srbi“ — u finalu će igrati Srbi i Hrvati

© Foto : Olivera IkodinovićBračni par Srba iz Švajcarske Milovan i Ankica Begović
Bračni par Srba iz Švajcarske Milovan i Ankica Begović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Utakmica između Srbije i Švajcarske, koja se igra večeras u Kalinjingradu u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu, označena je kao utakmica visokog rizika, ali bračni par Srba iz Švajcarske Milovan i Ankica Begović dokazuju da „ljubav pobeđuje sve“.

Ankica navija za Švajcarsku i nosi odeću sa obeležjima te zemlje, dok je njen suprug ogrnut srpskom zastavom i drugim srpskim obeležjima.

Prognoziraju nerešen rezultat u duelu u Kalinjingradu, ali Milovan u šaljivom tonu predviđa da će u finalu Mundijala igrati Srbija i Hrvatska.

Na utakmici protiv Švajcaraca ne očekuju nikakve provokacije. Sigurni su da će pobediti sport.

Švajcarski navijači u Kalinjingradu uoči meča sa reprezentacijom Srbije - Sputnik Srbija
Rastu tenzije pred meč „orlova“ sa Švajcarcima

„Švajcarci su kulturni ljudi, neće biti problema. Sto odsto sam u to siguran“, kaže Milovan i ističe da je ruska policija preuzela sve potrebne mere i ocenjuje da je bezbednost na najvišem mogućem nivou.

Begovići su prvi put u Rusiji i kažu da su oduševljeni svime onim što su videli i doživeli.

„Utisci su fantastični. Hrana je odlična, ljudi ljubazni, gde god nas vide žele sa nama da se slikaju. Definitivno su Rusi nama najbliži narod“, ističu u glas.

Kako navode, zapadni mediji imaju iskrivljenu sliku o Rusiji i Rusima.

Navijači Srbije u kalinjingradu sa nestrpljenjem očekuju meč sa Švajcarskom - Sputnik Srbija
Srpski navijači u Kalinjingradu: „Pobediće orlovi“!

„Švajcarski mediji su naklonjeni Zapadu, oni misle da Rusi nemaju hleba da jedu. Nijedan zapadni medij nije rekao da je u Rusiji nešto dobro, ali mi smo se uverili u suprotno“, navode.

Švajcarski narod je nešto drugo, ističu.

„To su dobri, radni i pošteni ljudi. Oni samo gledaju sebe i svoju kuću i ne bave se politikom. Švajcarska je najbolja zemlja na svetu za život. To je zemlja koja nema beskućnika. Mi 31 godinu živimo tamo, a ne znamo ko je predsednik zemlje, niti nas zanima. Tamo ljude interesuje samo posao i ne bave se drugim stvarima“, kažu Milovan i Ankica.

© Sputnik / Olivera IkodinovićNavijači pred meč Srbija - Švajcarska
Navijači pred meč Srbija - Švajcarska - Sputnik Srbija
Navijači pred meč Srbija - Švajcarska

Nakon utakmice u Kalinjigradu, koja se igra večeras od 20 sati, Begovići sutra putuju u Moskvu, gde će 27. juna bodriti „orlove“ u meču protiv Brazila, a zatim se vraćaju u Švajcarsku. Ipak, rusku prestonicu će ponovo posetiti 15. jula, kada se bude igralo finale Svetskog prvenstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala