Mun Džae In: Saradnja sa Rusijom ključna za mir na Korejskom poluostrvu

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Južne Koreje Mun Džae In
Predsednik Južne Koreje Mun Džae In - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Južne Koreje Mun Džae In izjavio je u Moskvi da je saradnja sa Rusijom ključna za uspostavljanje mira na Korejskom poluostrvu.

Mun, koji je doputovao u trodnevnu posetu Rusiji, održao je govor u Državnoj dumi Rusije i tom prilikom rekao da saradnja sa Rusijom predstavlja kamen-temeljac za uspostavljanje blagostanja celokupne severoistočne Azije.

Južnokorejski tenkovi K1A1 i američki tenkovi M1A2 tokom zajedničkih vojnih vežbi na poligonu u blizini demilitarizovane zone u Počeonu u Južnoj Koreji - Sputnik Srbija
SAD i Južna Koreja odustaju od planiranih vojnih vežbi

„Severna Koreja radi na implementaciji svih mera kako bi proces denuklearizacije Korejskog poluostrva bio realizovan. Zauzvrat, Južna Koreja i SAD smanjuju vojni pritisak prema Pjongjangu, tako da je vreme rata između Severa i Juga iza nas. Mi smo na putu ka miru i saradnji“, istakao je.

On je govorio i o infrastrukturnim projektima, rekavši da se Seul nada da će Transsibirska železnica jednog dana stići i do južnog kraja Korejskog poluostrva.

„Pruga koja povezuje Moskvu i Vladivostok nije obična pruga, već je put života koji su izgradile zlatne ruke ruskih radnika. To je put širenja znanja civilizacije, put ka uspostavljanju mira. To je put koji spaja Istok i Zapad, koji otvara vrata Evroazije. Železnica, koja je starija od 100 godina, predstavlja i simbol izgradnje evroazijskog društva“, rekao je.

Južnokorejski predsednik je dodao i da će mir na Korejskom poluostrvu doprineti aktivizaciji međukorejske ekonomske saradnje i produbiti trilateralnu saradnju i sa Rusijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala