Američke novinare iznenadile „prazne police“ moskovskih prodavnica

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaZastave sa simbolima Svetskog prvenstva u fudbalu
Zastave sa simbolima Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva „nije opravdala“ očekivanja novinara „Vašington posta“ Stivena Gofa, koji je posetio rusku prestonicu za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu. Novinar je očekivao da vidi „prazne police“ u prodavnicama, ali ga je sačekao savremeni „evropski grad“.
Vladimir Putin na otvaranju Mundijala u Moskvi - Sputnik Srbija
I Si-En-En priznaje: Putinova diplomatska goleada na Mundijalu

„Sivilo i neljubaznost. Prazne police prodavnica i mračne figure. Radost i bljesak Svetskog prvenstva, uokvireni ruskim sumrakom“, opisao je Gof svoja očekivanja od putovanja na turniru.

Ipak, nakon dolaska u rusku prestonicu on je shvatio da je pogrešio. Rekavši da nije ekspert o Rusiji nakon devet dana u zemlji, niti da sudi o drugim gradovima u kojima se igraju utakmice, novinar „Vašington posta“ je priznao da je Moskva pravo mesto za Svetsko prvenstvo.

Čitaoci američkog lista koje je interesovalo kakav je stvarno život u Rusiji, Gof je naveo da Moskva izgleda kao svaki drugi veliki evropski grad, iako ima ostataka sovjetske epohe“. U njemu se nalaze suši-barovi i ajriš pabovi, platni sistemi „Epl pej“, dok se ulicama voze evropski i japanski automobili.

Posebno se osvrnuo na muzeje i kompanije svetskog nivoa, metro, parkove, „neverovatnu“ gruzinsku kuhinju.

„Moskva je veliko srce ovog fudbalskog praznika“, naglasio je autor. Međutim, novinar je nabrojao i nekoliko nedostataka. Među njima su visoke cene, između ostalog stanova, kao i gužve u saobraćaju.

© SputnikOdakle si, navijaču
Odakle si, navijaču - Sputnik Srbija
Odakle si, navijaču

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala