„Gardijan“: Svetsko prvenstvo u fudbalu menja pogled na Rusiju

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaNavijači Engleske i Rusije sa zastavama pre utakmice Tunis-Engleska na Svetskom prvenstvu u fudbalu na železničkoj stanici u Volgogradu
Navijači Engleske i Rusije sa zastavama pre utakmice Tunis-Engleska na Svetskom prvenstvu u fudbalu na železničkoj stanici u Volgogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Navijači koji su posetili Svetsko prvenstvo u Rusiji vratiće se kući sa odličnim uspomenama i promenjenim pogledom na ovu zemlju, piše „Gardijan“.
Volonterke na stadionu Lužnjiki u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija: Stranim medijima Mundijal ne da mira

U utorak je „Gardijan“ objavio članak „Deset stvari koje smo naučili iz utakmica prvog kola Svetskog prvenstva“. Autori smatraju da je „Rusija odlično mesto za održavanje turnira“.

„Politička napetost i neka druga pitanja sa ruskom vladom će ostati i kada se Svetsko prvenstvo završi, ali će verovatno mnogi otići iz Rusije sa odličnim uspomenama i promenjenim pogledom na zemlju. Rusija je ovog meseca pokazala svoje najbolje, nasmejano lice: ljudima je drago da pozdrave turnir i navijače i ovo dovodi do pozitivnih odjeka. Jeftino pivo i toplo sunce u većini gradova u kojima se igraju utakmice takođe ne ometa ovaj proces“, ističe se u članku.

„Zbog činjenice da celokupan saobraćaj prolazi kroz prestonicu, Moskva je postala centar za mnoge navijače, desetine hiljada ljudi šetali su kroz grad tokom večeri između utakmica, stvarajući atmosferu karnevala“, dodaje se u tekstu.

Ranije su britanski mediji više puta objavljivali provokativne materijale o ponašanju navijača na Svetskom prvenstvu. Na primer, u aprilu je list „San“ objavio da navodno ruski i argentinski navijači pripremaju napad na navijače Engleske.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala