FIFA zadovoljna suđenjem na Mundijalu

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaFudbaler Senegala Mbai Njang propušta gol u meču grupne faze Svetskog prvenstva u fudbalu između reprezentacija Poljske i Senegala.
Fudbaler Senegala Mbai Njang propušta gol u meču grupne faze Svetskog prvenstva u fudbalu između reprezentacija Poljske i Senegala. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) u ovom trenutku je potpuno zadovoljna nivoom suđenja na Svetskom prvenstvu u Rusiji i uspešnom implementacijom sistema video-pomoći arbitrima (VAR), navodi se u saopštenju za javnost ove organizacije.
Kontrolna soba sistema za video-pomoć sudijama - VAR u Međunarodnom centru za emitovanje Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi - Sputnik Srbija
Inovacije na SP u fudbalu — kako će raditi virtuelne pomoćne sudije

„Treba napomenuti da je do danas FIFA potpuno zadovoljna nivoom suđenja i uspešnom implementacijom sistema VAR, koji je generalno dobro primljen u fudbalskoj zajednici. Naravno, neka rešenja i dalje dovode do diskusija. Nadamo se da ćete se sa razumevanjem odnositi prema činjenici da FIFA nema mogućnost da komentariše svaku spornu situaciju“, navodi se u saopštenju.

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje se od 14. juna do 15. jula održava u Rusiji, prvi put je počeo da se koristi sistem VAR.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala