Rusija pozdravila prekid vojnih vežbi SAD i Južne Koreje

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka SAD i Južne Koreje da obustave pripreme za avgustovske vojne vežbe predstavlja korak u pravom smeru, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov.
Južnokorejski tenkovi K1A1 i američki tenkovi M1A2 tokom zajedničkih vojnih vežbi na poligonu u blizini demilitarizovane zone u Počeonu u Južnoj Koreji - Sputnik Srbija
SAD i Južna Koreja odustaju od planiranih vojnih vežbi

„Pozdravljamo ovu odluku kao korak u pravom smeru“, rekao je Morgulov na marginama Međunarodnog debatnog kluba „Valdaj“.

On je dodao da će se tokom posete predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina Rusiji razmatrati rešavanje situacije na Korejskom poluostrvu i ekonomska saradnja.

„Razmatraće se čitav kompleks pitanja, pre svega bilateralni odnosi sa Južnom Korejom. Naravno, razgovaraće se i o ekonomskoj saradnji sa Korejom, koja je naš drugi trgovinski partner u Aziji posle Kine, tako da je to važna zemlja u smislu razvoja trgovinsko-ekonomske saradnje“, istakao je Morgulov.

„Ali mi dobro znamo da je normalan razvoj ekonomskih odnosa bez stabilne situacije na Korejskom poluostrvu nemoguć. Zbog toga će se aktivno razgovarati i o Korejskom poluostrvu“, dodao je on. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala