Ruski vojnici podelili 500 paketa humanitarne pomoći

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaOficiri Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji dele rusku humanitarnu pomoć u izbegličkom kampu Ras el Basit u sirijskoj provinciji Latakija
Oficiri Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji dele rusku humanitarnu pomoć u izbegličkom kampu Ras el Basit u sirijskoj provinciji Latakija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji organizovao je podelu humanitarne pomoći u naselju El Šiha u provinciji Hami.
DAEŠ-ov kamp za obuku dece u sirijskoj Hami - Sputnik Srbija
U sirijskoj Hami pronađen kamp DAEŠ-a za trening dece (video, foto)

Centar navodi da se naselje nalazi u planinskom području nedaleko od granice sa provincijom Latakijom. Uslovi života ovde su prilično složeni, pa je akcija ruskih vojnika privukla veliku pažnju meštana. Okupilo se na stotine ljudi. Za pola sata podeljeno je skoro 500 pakovanja sa konzervama mesa, pirinča i brašna.

Osim toga, ruski vojni lekari su od jutra organizovali prijemni centar za pacijente u zgradi mesne administracije.

„Mnogo se zahvaljujemo našim ruskim prijateljima za pomoć i podršku. Najvažnija stvar je da se naša zemlja oslobađa od terorista. Moj muž radi u Damasku. Ja sama gajim decu. Imam ih četvoro. Oni su često bolesni, nemamo lekara, a lekovi su vrlo skupi“, rekla je jedna od žena novinarima.

Poslednja etapa izvođenja militanata iz četvrti El Vaer u sirijskom Homsu - Sputnik Srbija
Ruski Centar za pomirenje u Siriji: Iz Homsa nastavljaju da se izvode militanti

Kako je rekao načelnik Odeljenja za medicinsku pomoć Grupe za formiranje i isporuku humanitarne pomoći Centra Pavel Alimov, stanovnici se uglavnom žale na prehlade kod dece. To je povezano sa smanjenjem imuniteta zbog loše situacije i loše ishrane. Odrasli dolaze sa posledicama povreda od mina i eksplozija, rana od vatrenog oružja i promena mišićno-skeletnog sistema.

Prema rečima predstavnika Centra za pomirenje, humanitarne akcije će biti nastavljene u ovom mestu, kao i u drugim naseljima provincije Hame. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala