I poligraf pokazao nelogičnosti: Ko je pomagao novinaru

CC0 / Flickr/FBI / Poligraf
Poligraf - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji, izveštaj je dostavljen tužiocu i sada je tužilaštvo na potezu, a Cvetković će se tokom dana vratiti kući, živ i zdrav.

Gostujući u jutarnjem programu RTS-a, ministar je rekao da je u celom slučaju i samoj Cvetkovićevoj izjavi bilo nelogičnosti, što je pokazao i poligraf.

„Na primer, jedan od ključnih faktora je bio da je sat pronađen ispod vozila, sa tog sata smo uzeli sve otiske i uzorke DNK i utvrdili da se tu nalaze samo Stefanovi otisci“, rekao je Nebojša Stefanović.

Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić - Sputnik Srbija
Vučić: Nestali novinar živ i zdrav, ne fali mu dlaka s glave

Navodeći druge nelogičnosti, on je naveo da su očevici izjavili da su na licu mesta čuli normalan razgovor ljudi koji je trajao neko vreme i nakon toga prestao, dok Stefan kaže da su ga izvukli iz kola i prebacili…

„Nelogično je i to što je rekao da je praćen, da se zaustavio na jednoj pumpi i da je tu bilo i vozilo koje ga je pratilo. Mi smo pregledali snimke za ceo dan i ustanovili da nema ni njegovog niti bilo kojeg drugog vozila“, kaže ministar.

Postoje, dodaje, i nekoliko pitanja za koja je poligraf pokazao da Cvetkovićev iskaz nije tačan.

„Očekujem da će Stefan sarađivati sa organima istrage i da će morati da bude dobar građanin i tužiocima da sve informacije, da će se setiti svega čega treba da seti. Jedno od pitanja je i da li je u ovome učestvovao neko iz njegovog ličnog okruženja. On je rekao da nije, a poligraf je pokazao da to nije tačno“, istakao je Stefanović.

Izrazio je očekivanje da će Cvetković dati sva razjašnjenja „jer je potpuno jasno da je u ovome učestvovalo više lica, pa da vidimo ko sve i zašto“.

„Stefan će danas biti u svojoj kući, on je sve vreme bio na bezbednom mestu, urađene su sve zdravstvene analize, dobro je — živ je i zdrav“, rekao je ministar.

On je zaključio da će ovaj slučaj morati da se razreši, istakavši da je Srbija stabilna i bezbedna zemlja, gde se ne dešavaju teški slučajevi kao u nekim drugim evropskim zemljama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala